Door boksen vond ik mijn innerlijke kracht.

14 jaar geleden begon ik met boksen en het veranderde mijn leven. Op mijn 11e overleed mijn moeder na een 7-jarig ziekbed aan de gevolgen van kanker. Mijn wereld stortte in en mijn gevoel van veiligheid en vertrouwen verdween met haar mee. Ook al had ik nog twee geweldige broers en vader, angst en onzekerheid groeide met de dag.

Toen ik éénmaal van een klein dorpje naar de grote stad verhuisde en me op straat ook steeds kwetsbaarder voelde, was ik het zat om me klein en bang te voelen. Ik besloot om naar een proefles boksen te gaan. Ik was op slag verliefd! Al meteen na de eerste les voelde ik me sterker. Een gevoel dat ik al die jaren niet gevoeld had bij mezelf. Boksen werd al snel niet zomaar een sport voor me. Ik had het echt nodig en vandaag de dag nog steeds. Ik ben fysiek sterker geworden, maar mentaal nog veel meer. Ik voel me veilig en zelfverzekerd wanneer ik boks en dit neem ik steeds meer mee in de andere facetten van mijn leven. 

Boksen haalt mij uit mijn hoofd en terug in mijn lichaam. Negatieve gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl ik toch de confrontatie aanga met mezelf. Het is mijn belangrijkste spiegel geworden. De plek waar ik tot rust kom, maar tegelijkertijd tot de vereiste actie aangezet word. Zo is mijn leven elke dag lichter en fijner geworden. 

Ik geef nu drie jaar coaching aan vrouwen en ook bij hen zie ik de transformatie. Wat ik het meest terug hoor van ze is dat ze een uur even niet nagedacht hebben en weer opgeladen naar huis gaan. Dat er weer lucht is. Ook krijg ik terug dat boksen hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn heeft vergroot. Hierom startte ik met Boksen met hakken. Ik wilde elke vrouw verder helpen met de worstelingen of uitdagingen die het leven biedt. Zeker die vrouwen die nog te vaak denken ‘Daar ben ik niet sterk genoeg voor’ of ‘Dat kan ik toch niet’. Iedereen kan namelijk iedereen leren boksen. 

Voor mij hoort boksen bij mijn leven. Daar vind ik keer op keer mijn innerlijke kracht die me helpt het leven positief en vol vertrouwen tegemoet te gaan. 

Dat gun ik jullie ook!

Veel liefs,

Sanne

Film: Julia Meenk Photography